Uw slimme digitale kluis

Veelgestelde vragen


Hieronder vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@sospersonalservice.nl. U kunt onze helpdesk ook bellen via 010 – 264 60 40. Zij is op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur voor u bereikbaar.

Algemeen

Wat is SOS Personal Service?
SOS Personal Service is een dienst die uit verschillende onderdelen bestaat. Onze dienst biedt u onder meer hulp bij verlies en diefstal en biedt u op eenvoudige wijze een digitale kluis aan waar u alles wat u belangrijk vindt in kunt registreren. Wij zetten hieronder de belangrijkste kenmerken van de dienst voor u op een rij:

- Met de blokkeerservice blokkeert u met één telefoontje al uw geregistreerde financiële kaarten en SIM-kaarten van mobiele telefoons.
- Bent u al uw financiële kaarten en geld op uw reis kwijtgeraakt? SOS Personal Service kan dan een voorschot aan u verstrekken zodat u uw reis voort kunt zetten.
- Ook kunt u gebruik maken van onze RetourService.
- Registreert u identiteitsbewijzen of abonnementen met vervaldatum? Met onze herinneringsservice stuurt SOS Personal Service u tijdig een herinnering zodat u zaken op tijd kunt vernieuwen of stopzetten.
- Uw gezinsleden kunnen ook gebruik maken van de voordelen van SOS Personal Service.

Wie is SOS Personal Service?
SOS Personal Service wordt uitgevoerd door DataBase Fulfilment B.V. en SOS International Amsterdam. Uw (online) dossier (de registratie van uw gegevens, de opslag, het beheer) en de helpdesk worden verzorgd door DataBase Fulfilment B.V.. Zij heeft al jaren ervaring met soortgelijke beveiligde services voor diverse banken en verzekeringen. SOS Personal Service is gekoppeld aan de alarmcentrale SOS International Amsterdam. Daar kunt u telefonisch terecht in geval van nood.

DataBase Fulfilment B.V. is gevestigd aan de Molenbaan 13, 2908 LL Capelle aan den IJssel. Inschrijving Kamer van Koophandel onder nummer 24305044. SOS International is gevestigd aan de Rietbaan 40-42, 2908 LP Capelle aan den IJssel. Inschrijving Kamer van Koophandel onder nummer 33171493.

Gebruik en dossier

Hoe kan ik mij voor SOS Personal Service aanmelden?
U kunt zich aanmelden voor SOS Personal Service door bovenaan deze pagina op “Aanmelden” te klikken en de instructies te volgen. Maar u kunt ook contact opnemen met onze helpdesk. Stuur hiervoor een e-mail naar info@sospersonalservice.nl, bel naar 010 – 264 60 40 of stuur een brief naar SOS Personal Service, Postbus 5177, 2900 ED Capelle aan den IJssel.

Wat betaal ik voor SOS Personal Service?
U betaalt per jaar €19,95 voor SOS Personal Service.

Hoe kan ik wijzigingen en/of nieuwe gegevens voor mijn dossier doorgeven?
Het meest eenvoudig en snel kunt u wijzigingen voor uw SOS Personal Service dossier zelf online doorvoeren door in te inloggen op SOS Personal Service. Ook kunt u telefonisch of per post wijzigingen doorgeven aan onze helpdesk, 010 – 264 60 40 of SOS Personal Service, Postbus 5177, 2900 ED Capelle aan den IJssel.

Welke gegevens kan ik registreren?
U kunt alles wat u belangrijk vindt registreren in een van de rubrieken die wij al voor u hebben aangemaakt in uw persoonlijke dossier. U moet dan bijvoorbeeld denken aan Kaarten, Mobiele telefoons, Identiteitsbewijzen, Documenten, SOS contacten en een algemene rubriek met Nuttige informatie.

Kan ik de gegevens van anderen in mijn dossier registreren?
U kunt de gegevens van al uw gezinsleden, die woonachtig zijn op hetzelfde adres, ook in uw dossier registeren.

Hoe kan ik mijn SOS Personal Service opzeggen?
U kunt uw SOS Personal Service opzeggen door een e-mail of brief te sturen naar onze helpdesk, info@sospersonalservice.nl of SOS Personal Service, Postbus 5177, 2900 ED Capelle aan den IJssel. Vermeld bij uw opzegging uw lidmaatschapsnummer en NAW-gegevens (deze gegevens hebben wij nodig om uw SOS Personal Service op te kunnen zeggen).

Beheer van uw gegevens

Toegang tot uw online dossier?
SOS Personal Service is een beveiligde omgeving waar u online uw dossier kunt inzien en bijwerken. Om hiertoe toegang te hebben, heeft u een gebruikersnaam, een wachtwoord en een met ons gecontroleerd e-mailadres nodig.

Waarom is mijn e-mailadres nodig?
Om goed gebruik te maken van Mijn Personal Service hebben wij een e-mailadres van u nodig. Dan kunt u bijvoorbeeld zelf uw wachtwoord opnieuw instellen als u die bent vergeten en informeren wij u indien u uw gebruikersnaam of wachtwoord heeft gewijzigd. Na registratie van een e-mailadres of na het wijzigen van uw e-mailadres sturen wij u een e-mail met het verzoek om dat e-mailadres aan ons te bevestigen. Alleen dan weten wij zeker dat u de eigenaar bent en wij u hierop kunnen bereiken. Na een geslaagde controle ontvangt u een e-mail van ons met uw gebruikersnaam.

Ik kan niet inloggen, wat kan ik doen?
Om in loggen heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

Bent u uw wachtwoord vergeten of heeft u deze niet ontvangen? Dan kunt u deze zelf instellen. Ga hiervoor naar onze website, vervolgens naar ‘Inloggen’ en klik op ‘Wachtwoord vergeten’. Let op, dit kunt u alleen doen als wij een gecontroleerd e-mailadres van u hebben. Indien u nog geen e-mailadres heeft opgegeven of deze nog niet aan ons heeft bevestigd, neemt u dan telefonisch contact op met onze helpdesk. Ook voor uw gebruikersnaam neemt u telefonisch contact op met onze helpdesk.

Bestellen

Kan ik extra RetourService items bestellen? En hoe doe ik dit?
U kunt eenvoudig online in uw persoonlijke dossier extra sleutelhangers, labels en/of stickers bestellen. Alle unieke codes die op de artikelen staan leggen wij direct voor u vast in uw dossier. De artikelen kunt u direct in gebruik nemen na ontvangst, optioneel geeft u in uw dossier aan waar de artikelen aangehangen of opgeplakt zijn.

Wat zijn de kosten van mijn bestelling?
De kosten van uw bestelling hangt af van de producten die u bestelt en het aantal. Naast de kosten voor de producten die u bestelt, betaalt u €1,50 administratie- en verzendkosten per bestelling.

Hoe kan ik voor mijn bestelling betalen?
U betaalt middels automatische incasso voor uw bestelling. Bij het plaatsen van uw bestelling geeft u hiervoor een eenmalige machtiging aan SOS Personal Service.

Hulp bij verlies en diefstal

Welke hulp biedt SOS Personal Service bij verlies en diefstal?
SOS Personal Service biedt u de volgende hulp bij verlies en diefstal.

- Met één telefoontje blokkeert u al uw geregistreerde financiële kaarten en SIM-kaarten van mobiele telefoons.
- Bent u al uw financiële kaarten en geld op uw reis kwijtgeraakt? SOS Personal Service kan dan een voorschot aan u verstrekken zodat u uw reis voort kunt zetten.
- Als uw verloren RetourService items worden gevonden, dan kan SOS Personal Service deze aan u terugbezorgen of u in contact brengen met de eerlijke vinder.
- Alle waardevolle gegevens van u en uw gezinsleden kunt u handig op één plek bewaren, bij calamiteiten zoals verlies en diefstal kunt u snel een overzicht van uw gegevens opvragen.

Hoe kan ik mijn gestolen/verloren kaarten blokkeren?
Voor het blokkeren van uw kaarten belt u met onze alarmcentrale, +31 (0)88 112 9000.

Wat is noodgeld?
Noodgeld is het voorschot dat SOS Personal Service aan u kan verstrekken als u al uw financiële kaarten en geld op uw reis bent kwijtgeraakt. Dit voorschot, van maximaal €1.000, dient u terug te betalen aan SOS Personal Service.

Wat zijn de kosten voor noodgeld?
Voor het verstrekken van noodgeld en de terugbetaling ervan betaalt u administratiekosten. Deze administratiekosten worden in rekening gebracht bij de terugbetaling van het voorschot dat u heeft ontvangen. Deze zijn als volgt.

- Noodgeld tot en met €500: administratiekosten van €15,-.
- Noodgeld van €501 tot en met €1.000: administratiekosten van €20,-.

RetourService

Nieuw
Met ingang van 2024 kunt u gebruik maken van onze nieuwe RetourService labels en stickers. Zodra een eerlijke vinder, een door u verloren item waar u een label of sticker op heeft aangebracht, zich bij ons meldt dan brengen wij u direct na deze melding van op de hoogte en kunt u zelf contact opnemen om uw eigendom weer in uw bezit te krijgen.

Hoe werkt de sleutelretourservice?
Als klant van SOS Personal Service ontvangt u van ons bij uw welkomstpakket een uniek genummerde sleutelhanger. Bevestig deze sleutelhanger aan sleutelbos. Als uw verloren sleutelbos wordt gevonden en de eerlijke vinder deze naar ons stuurt, dan kunnen wij uw sleutelbos met behulp van het unieke nummer identificeren en aan u terugsturen.

Wat zijn de kosten voor het terugsturen van mijn sleutelbos?
SOS Personal Service stuurt uw sleutelbos binnen Nederland kosteloos naar u terug.

Hoe werkt de bagage-opspoorservice?
Als klant van SOS Personal Service ontvangt u van ons bij uw welkomstpakket een uniek genummerde bagagelabel. Bevestig deze bagagelabel aan bagage. Als uw verloren bagage wordt gevonden en de eerlijke vinder contact opneemt met onze alarmcentrale, dan kunnen wij uw bagage met behulp van het unieke nummer identificeren. Onze alarmcentrale neemt vervolgens contact met u op, u kunt uw bagage dan laten terugbezorgen of zelf ophalen.

Wat zijn de kosten voor het terugbezorgen van mijn bagage?
De kosten voor het terugbezorgen van uw bagage is situationeel en is daardoor niet vooraf in bedragen uit te drukken. Als er bij onze alarmcentrale een melding is gemaakt dat uw bagage is gevonden, dan zal zij contact met u opnemen. Indien u het wenst, dan kan de alarmcentrale het terugbezorgen van uw bagage faciliteren. Tijdens het gesprek met de alarmcentrale kunt u afspraken maken over het terugbezorgen van uw bagage en de bijbehorende kosten.

Herinneringsservice

Hoe werkt de herinneringsservice?
Indien u identiteitsbewijzen of abonnementen met een vervaldatum registreert, dan stuurt SOS Personal Service u uiterlijk twee maanden voor de geregistreerde vervaldatum een herinnering zodat u tijdig deze kunt vernieuwen of stoppen.

Contact

Hoe kan ik contact opnemen met SOS Personal Service? En op welke tijden?
Voor noodgevallen belt u met onze alarmcentrale, zij is gedurende het jaar 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor u bereikbaar via +31 (0)88 112 9000.

Voor vragen of meer informatie kunt contact opnemen met onze helpdesk. Zij is op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur voor u bereikbaar.

- E-mail: info@sospersonalservice.nl
- Contactformulier
- Telefoon: 010 – 264 60 40
- Post: SOS Personal Service, Postbus 5177, 2900 ED Capelle aan den IJssel